Meteen naar de inhoud

Inleiding Online Marketing

Het internet biedt ondernemers heel veel mogelijkheden. Op deze website leer je over de vele grote voordelen van het toepassen van online marketing & communicatie. Hieronder staan een aantal grote kansen vermeldt:

1. Groter marktgebied:               

Waar een ondernemer “vroeger” overgeleverd was aan (vaak dure) traditionele media zoals dagbladen, radio en tv om in een groter gebied bekend te worden, kan een eigenaar van een webshop nu veel makkelijker een groter marktgebied creëren zonder daar hoge promotiekosten in te steken. Door goed vindbaar te zijn op bijvoorbeeld Google (zie het onderwerp SEO en SEA), bereik je mensen uit een groot marktgebied.

2. Transparantie:                            

Transparantie wil zeggen dat het internet het erg makkelijk maakt voor consumenten om producten en bedrijven te vergelijken. Uiteraard dien jij ervoor te zorgen dat je dit als voordeel gaat gebruiken. Door met bepaalde onderdelen van je bedrijf beter te presteren dan de concurrent, heb je kans dat jouw bedrijf een voorkeurspositie krijgt op vergelijkingssites en reviewsites.

Webshop Amazon.com en Influencer Queen of Jetlags: beiden zeer succesvol!

3. Gemak voor de consument: 

Waar fysieke winkels vaak een beperkte ruimte en dus keuze hebben, is het aanbod op internet eindeloos. Ook kleinere, minder bekende merken hebben volop de kans om toch gevonden en dus gekocht te worden door consumenten die genieten van de keuzevrijheid op het internet. Bovendien worden webshops steeds scherper qua levertijd en betaalmogelijkheden en een webshop is 24/7 open.

4. Bereiken van je doelgroep:   

De online communicatiemiddelen van nu, maken het onmogelijk om bijna elke denkbare doelgroep te kunnen bereiken. Op onder andere Instagram en Facebook kun je op basis van interesses, je doelgroep selecteren. Sites die content plaatsen over een specifiek onderwerp, kunnen als interessante plek dienen om op te adverteren.

5. Meetbare resultaten:              

Bijna alles is online te volgen. Plaats je een bericht op social media? Dan kun je precies zien in welke mate het bericht effect heeft. Bijhouden wat bezoekers op jouw website doen? Dat kan met Google Analytics. Weten wat je promotiecampagne aan resultaat heeft opgeleverd? At is precies te volgen.

Op deze website leer je van allerhande programma’s gebruiken die het jou mogelijk maken om de genoemde kansen te kunnen grijpen

Succesverhalen!

Bekijk hier de meest actuele stand van de online bestedingen in Nederland!

De website www.zalando.com heeft in 2019 een omzetgroei van +/-20 procent bereikt tot een bedrag van 6,5 miljard euro.